Groft hvedebrød med surdej

Surdej: Bland alt. Stå i 18 timer ved stue temperatur.
35 g rugmel
75 g hvedemel
200 g vand
25 g gær

Dej:
250 g rugmel
500 g hvedemel
100 g solsikkekerner
300 g vand
18 g salt
10 g kulør
Surdej
  • Bland alt.
  • Ælt 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt.
  • Vej dejen af på 750 g og virk dem op.
  • Lad dem ligge i 5 min.
  • Slå dem op til et spist franskbrød
  • Snit dem med 2 snit.
  • Lad den hæve 20-30 min. et lunt og fugtigt sted.
  • Sigt rugmel over dem.
  • Sæt dem ind ved 250°C og giv dem 2 dl damp.
  • Skru ned på 200°C og bag den i ca 25 min.
Temperturen i opskriften er angivet i varmluft!


Kommentarer

Populære opslag