Chiarugbrød - 2 stk.
Dag 1:
Iblødsætning:
Bland alle ingredienserne godt!
Henstår i 18 timer ved stuetemperatur:
Surdej: Bland alle ingredienserne sammen.
Henstår i 18 timer ved stuetemperatur:
95 g A38
95 g rugmel
10 g gær
Dag 2.
Rugbrødsdej
25 g sirup
50 g maltsirup
400 g rugmel
200 g speltmel
400 g vand
Iblødsætning:
Bland alle ingredienserne godt!
Henstår i 18 timer ved stuetemperatur:
530 g knækket rug
70 g byggryn
170 g hørfrø
235 g solsikkekerner
40 g salt
1050 g vand
1050 g vand
Surdej: Bland alle ingredienserne sammen.
Henstår i 18 timer ved stuetemperatur:
95 g A38
95 g rugmel
10 g gær
Dag 2.
Rugbrødsdej
25 g sirup
50 g maltsirup
400 g rugmel
200 g speltmel
400 g vand
30 g gær
15 g kulør, i ønsket om et mørkt rugbrød.
180 g chiafrø
180 g chiafrø
- Bland alt (Rugbrødsdej+Surdej+Iblødsætning)
- Kør Rugbrødsdejen 10. min langsomt på røremaskine med spakel.
- Tilsæt chifrø efter 5 min. æltning
- Vej Rugbrødene af på ca. 1700 g.
- Pres Rugbrødene med en Rugbrødspresser*.
- Drys med chiafrø.
- Lad Rugbrødene hæve under plastik i ½-1 time.
- Varm ovnen op til 250°c (varmluft), sammen med en plade i bunden af ovnen.
- Sæt rugbrødene ind, og smid 2 dl. kogende vand ind på underpladen.
- Skru ned på 180°C (varmluft)
- Bag rugbrødene 3 min. med pladen med vand.
- Tag pladen med vand ud efter 3. min.
- Bag yderligere 1 time og 12 min.
- Når tiden er gået og rugbrødene tages ud, står de i 10. min. i formen før de vendes ud!
Kommentarer
Send en kommentar