Rundstykker - 30. Stk.

Til rundstykker, håndværkere, horn og gifler
660 g vand
1150 g hvedemel
46 g gær
23 g salt
20 g bageenzymer eller S500
25 g hvedesur

  • Bland alt.
  • Ælt 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt. / til dejen er skær.
  • Vej rundstykkerne af på 64 g pr. stk.
  • Virk dem op som boller.
  • Pensel dem med vand og dyp dem i blå- eller hvid- birkes, sesam eller andet.*                          
  • Lad dem hæve i ca. 40 min. på plade et lunt og fugtigt sted.
  • Sæt dem ind ved 250°C (varmluft).
  • Sluk varmluften og giv dem 2 dl damp.
  • Vent 1 minuts tid med at tænde varmluften igen.
  • Skru ned på 210°C (varmluft) og bag dem i ca. 15 min.
Kan også dypes i hvedemel, men så bør man undgå at pensle dem med vand*

Rundstykker m/ blå birkes


Horn
Se instruktionsfilm her:
Håndværkere vejes af på 255 g og virkes op.
Hviler i 15 min.
Presses flad, pendels med vand og deles i 4.
dypes i blå birkes.
brug herefter ovennævnte fremgangs måde.








Kommentarer

  1. Svar
    1. Nah, det ville overraske mig enormt. Tænker det er alm. Gær, da 12 g tørgær svare til 50 g alm gær, så 46 g tørgær ville svare til et par hundrede gram alm. Gær..

      Slet
  2. Jeg har kun alm. Ovn som kan gå op til 250 grader!kan jeg godt lave rundstykker alligevel❓ Jeg lavede dine franskbrød i denne ovn med succes 🤗

    SvarSlet
  3. Hejsa

    Er det frisk gær eller tør gær du bruger?

    Venlig hilsen Stefanie

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har netop forsøgt med tørgær og det virker overhovedet ikke😂

      Slet
    2. Virker fint med tørgær, bare husk at aktiver gæren iførst

      Slet
    3. Det er overhovedet ikke et problem at bruge tørgær, og det kan uden problem bruges ved bare at tilsættes meler uden først at blive opløst i vand. Jeg bager nok selv adskillige hundrede rundstykker i ugen, og det er en gammeldags opfattelse, at tørgær skal opløses i vand før brug i brød

      Slet
  4. Kan man erstatte hvedesur med gær eller noget andet? I så fald, hvor meget gær skal bruges?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, hvedesyr og gær har ikke meget med hinnanden at gøre

      Slet
  5. Hvordan fungere det med dampen? Er det bare 2 Dl kogende vand ind i ovnen?
    Og kan rundstykkerne fryses?

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan nøjes med at spray med en forstøver ind i ovnen , lige når du sætter dem ind Uden varmtluft)og ca 2 min efter og så skru ned på 215 med varmtluft.

      Slet
  6. Kan de faerdige rundstykker fryses og hvordan bases de efter nedfrysning?

    SvarSlet
  7. Af nysgerrighed - hvorfor varmluft det udtørre jo brødet

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jo netop meningen når du laver rundstykker. Ellers får du jo bare bløde boller

      Slet
    2. Joe men en bekendt der er tidligere bager har ordret udtalt: Varmluft er noget fanden har skabt når det handler om at bage brød der for spørgsmålet

      Slet
  8. Du kan ikke bage rundstykker under varmluft, ikke så de bliver sprøde I hvertfald

    SvarSlet
  9. Tror jeg vil prøve din opskrift, og har lige et par spørgsmål:
    1. Hvedesur er det nødv. og kan/skal jeg erstatte det med mel?
    2. Mht damp er det 2 dl (kogende) vand ind i ovnen på ex. granitskærver/stål der er opvarmet i ovnen og så lukke dampen ud efter 2-3 min samtidig med at overskydende vand fjernes (granit skærver / stål incl)?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvedesur gør to ting, det giver smag og hjælper en anelse på hævninger så jeg ville personligt bruge det, men det KAN undværes du skal ikke erstatte det med mel.hvad angår damp så, ja, gør som du selv skriver, og du kan godt give det mere end 2 dl hvis fu ønsker, det kan være en fordel ved visse varmluftsovne

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag