Hveder - ca. 15 stk.

Hveder
185 g Vand
65 g kærnemælk (Kan erstattes af vand)
1 Æg
30 g Gær
50 g Sukker
12 g Salt
12 g S500 el. Bageenzymer
100 g Margarine
650 g Hvedemel
6 g kardemomme

Grove hveder
190 g vand + evt. 4 g malt (kulør)
65 g kærnemælk
1 æg
35 g gær
50 g sukker
12 g salt
12 g S500
100 g margarine
450 g hvedemel
200 g fuldkorns hvedemel (COOP's)
6 g kardemomme (kan undlades)


  • Bland alle ingredienserne.
  • Ælt dejen 8 min. Langsomt og 4 min. Hurtigt.
  • Dejen vejes af pÃ¥ 75 g.
  • Virkes op til boller.
  • Sæt bollerne tæt pÃ¥ plade.
  • Hæv dem et lunt sted i ca. 1½ time, under et stykke fugtigt plastik.
  • Sæt hvederne ind pÃ¥ 230 °C og giv dem 1 dl damp.
  • Skru ned pÃ¥ 190 °C. (Varmluft) i ca. 12 min.
  • SÃ¥ snart hvederne kommer ud af ovnen vendes de om, pÃ¥ en anden plade med bunden i været.


Færdigbagte hveder! Fik lige strukket opskriften til 15 stk. på ca. 75 g!
Boller el. Hveder klar til" raskning"!
Hveder klar til afbagning!

Så snart hvederne kommer ud af ovnen vendes de om, på en anden plade med bunden i været!




Kommentarer

Populære opslag