Franskbrød - 2. Stk.
790 g hvedemel
12 g salt
12 g sukker
12 g bageenzymer eller S500
18 g gær
35 g olie
evt. 18 g hvedesur
- Bland alt.
- Ælt 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt.
- Vej dejen af på 650 g og virk dem op.
- Lad den ligge i 15 min. under plastik.
- Slå dem op som et franskbrød.
- Pensel brødet med vand og dyp dem i blå- eller hvid birkes.*
- Lad dem hæve 60 min. et lunt og fugtigt sted.
- Snit dem 4 gange på tvers.
- Sæt dem ind ved 250°C og giv dem 2 dl damp.
- Skru ned på 200°C og bag dem i ca 25 min.
Sødmælksfranskbrød bagt i form. kan også bages uden, men bør dog snittes lige efter brødet er slået op og evt. dyppet i birkes. |
Hej jeg vil høre om jeg kan bruge surdej istedet for hvedesur? Og hvor meget jeg skal bruge for at opnå det bedste resultat?
SvarSletDet mener jeg ikke at man kan da hvedesur er et tørstof som kan købes på bagebiksen.
Slethvedsur er surdej på hvedemel
SletDet kan du godt.
SletSurdej vil forbedre hævningen OG give smag.
Hvedesur vil kun give smag
Nu er jeg ikke helt så meget inde i alle de udtryk man bruger når man skal bage men hvad betyder "virk dem op"?
SvarSletHar set det i flere af opskriftene.
På Youtube kan du se hvad virke dem op er
SletHvor stor er formen? I liter
SvarSletHvor mange liter er formen/Hvor mange cm. lang?
SvarSletHej.. Jeg er så heldig, at jeg har en Siemens ovn med damp.. og bager med rød tør gær.. hæve tid og temp? Tak.. prøver nu at hæve 30 min ved 30 grader.. (og lader dem så stå i ovn og hæve, hvis de ikke når kanten)
SvarSletEr det gær eller tørgær du bruger i dine opskrifter?
SvarSletHold da op en god opskrift. Brødet bliver lækkert luftig med en sprød skorpe. Jeg har prøvet denne opskrift flere gange både med frisk gær og tørgær med samme gode resultat. Jeg har dog halveret saltet da jeg syntes det smagte lige salt nok første gang jeg bagte. Jeg kan kun varmt anbefale den.
SvarSletKan kun anbefale disse brød. Bager kun disse, da familen er helt vilde med dem, og de holder sig i flere dage uden at blive tørt
SvarSletDen bedste grundopskrift til franskbrød, men da vi gerne vil have lidt at tygge på så tilsætter jeg 140 gram 5-kornsblanding, dette får naturligvis indvirkning på, hvor meget vand jeg skal bruge i dejen, men til 140 tilsætter jeg 250 gram vand og lader kornene koge op med det, derefter skruer jeg ned og lader kornene simre i ca 5 minutter og, hvis der skal mere vand til får de også lidt der, men det betyder at jeg kun bruger 250 gram vand til dejen alt efter, hvor meget vand, der er tilbage i kornblandingen.
SvarSletJeg drysser så med sesam i stedet for birkes og det bliver bare det mest lækre brød på denne måde.