Rundstykker - 30. Stk.
Til rundstykker, håndværkere, horn og gifler
660 g vand
1150 g hvedemel
46 g gær
23 g salt
20 g bageenzymer eller S500
25 g hvedesur
660 g vand
1150 g hvedemel
46 g gær
23 g salt
20 g bageenzymer eller S500
25 g hvedesur
- Bland alt.
- Ælt 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt. / til dejen er skær.
- Vej rundstykkerne af på 64 g pr. stk.
- Virk dem op som boller.
- Pensel dem med vand og dyp dem i blå- eller hvid- birkes, sesam eller andet.*
- Lad dem hæve i ca. 40 min. på plade et lunt og fugtigt sted.
- Sæt dem ind ved 250°C (varmluft).
- Sluk varmluften og giv dem 2 dl damp.
- Vent 1 minuts tid med at tænde varmluften igen.
- Skru ned pÃ¥ 210°C (varmluft) og bag dem i ca. 15 min.
Kan også dypes i hvedemel, men så bør man undgå at pensle dem med vand*
Rundstykker m/ blå birkes |
Horn Se instruktionsfilm her: |
Håndværkere vejes af på 255 g og virkes op. Hviler i 15 min. Presses flad, pendels med vand og deles i 4. dypes i blå birkes. brug herefter ovennævnte fremgangs måde. |
Er de 46 g gær tørgær❓
SvarSletJeg har kun alm. Ovn som kan gÃ¥ op til 250 grader!kan jeg godt lave rundstykker alligevel❓ Jeg lavede dine franskbrød i denne ovn med succes 🤗
SvarSletHejsa
SvarSletEr det frisk gær eller tør gær du bruger?
Venlig hilsen Stefanie
Frisk gær
SletJeg har netop forsøgt med tørgær og det virker overhovedet ikke😂
SletVirker fint med tørgær, bare husk at aktiver gæren iførst
SletKan man erstatte hvedesur med gær eller noget andet? I så fald, hvor meget gær skal bruges?
SvarSletHvordan fungere det med dampen? Er det bare 2 Dl kogende vand ind i ovnen?
SvarSletOg kan rundstykkerne fryses?
Du kan nøjes med at spray med en forstøver ind i ovnen , lige når du sætter dem ind Uden varmtluft)og ca 2 min efter og så skru ned på 215 med varmtluft.
SletKan de faerdige rundstykker fryses og hvordan bases de efter nedfrysning?
SvarSletHvad er S500??
SvarSlet