Rundstykker - 30. Stk.

Til rundstykker, håndværkere, horn og gifler
660 g vand
1150 g hvedemel
46 g gær
23 g salt
20 g bageenzymer eller S500
25 g hvedesur

  • Bland alt.
  • Ælt 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt. / til dejen er skær.
  • Vej rundstykkerne af pÃ¥ 64 g pr. stk.
  • Virk dem op som boller.
  • Pensel dem med vand og dyp dem i blÃ¥- eller hvid- birkes, sesam eller andet.*                          
  • Lad dem hæve i ca. 40 min. pÃ¥ plade et lunt og fugtigt sted.
  • Sæt dem ind ved 250°C (varmluft).
  • Sluk varmluften og giv dem 2 dl damp.
  • Vent 1 minuts tid med at tænde varmluften igen.
  • Skru ned pÃ¥ 210°C (varmluft) og bag dem i ca. 15 min.
Kan også dypes i hvedemel, men så bør man undgå at pensle dem med vand*

Rundstykker m/ blå birkes


Horn
Se instruktionsfilm her:
Håndværkere vejes af på 255 g og virkes op.
Hviler i 15 min.
Presses flad, pendels med vand og deles i 4.
dypes i blå birkes.
brug herefter ovennævnte fremgangs måde.








Kommentarer

  1. Er de 46 g gær tørgær❓

    SvarSlet
  2. Jeg har kun alm. Ovn som kan gÃ¥ op til 250 grader!kan jeg godt lave rundstykker alligevel❓ Jeg lavede dine franskbrød i denne ovn med succes 🤗

    SvarSlet
  3. Hejsa

    Er det frisk gær eller tør gær du bruger?

    Venlig hilsen Stefanie

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har netop forsøgt med tørgær og det virker overhovedet ikke😂

      Slet
    2. Virker fint med tørgær, bare husk at aktiver gæren iførst

      Slet
  4. Kan man erstatte hvedesur med gær eller noget andet? I så fald, hvor meget gær skal bruges?

    SvarSlet
  5. Hvordan fungere det med dampen? Er det bare 2 Dl kogende vand ind i ovnen?
    Og kan rundstykkerne fryses?

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan nøjes med at spray med en forstøver ind i ovnen , lige når du sætter dem ind Uden varmtluft)og ca 2 min efter og så skru ned på 215 med varmtluft.

      Slet
  6. Kan de faerdige rundstykker fryses og hvordan bases de efter nedfrysning?

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag