Wienerbrød
Dag 1.
1 L. Vand i køleskabet
2500 g hvedemel i fryseren
Dag 2.
10 æg
200 g gær
175 g sukker
30 g salt
100 g margarine
4505 g dej i alt
Til rulningen 60%
2700 g rullemargarine
1 L. Vand i køleskabet
2500 g hvedemel i fryseren
Dag 2.
10 æg
200 g gær
175 g sukker
30 g salt
100 g margarine
4505 g dej i alt
Til rulningen 60%
2700 g rullemargarine
- Kom alle ingredienserne i en skål. Dejen skal køre 4 min. Langsomt og 4 min. Hurtigt. Imens dejen æltes bankes margarinen firkantet med en kagerulle, brug lidt hvedemel til det.
- Kom "Rullemargarine" på dejen. Bank margarinen ned i dejen.
- Fold dejsiderne ind over "Rullemargarinen" og luk det godt.
- Se hvordan man Indpakker wienerbrød her:
- Rul dejen til et rektangel. Fold dejen 3x3.
- Se hvordan man ruller wienerdej 3x3: Gør ligesom i videoen.
- Efter at wienerdejen er rullet, kommes den i fryseren med film over, i 30 min.
- Nu kan Wienerbrødet rulles ud til det du ønsker.
- fx. småt wienerbrød:
- Spandauer 11x11 cm m/ en lille klat borgmester masse i. Luk dem. Lad dem hæve. Tryk spandaueren i midten, og kom en stor klat bagefast kagecreme i der.
- Fastelavnsboller 11x11 cm m/borgmestermasse og creme.
- Bag stort wienerbrød ved 220°C (varmluft) i ca. 15 min. eller til det er færdigt.
- Bag småt wienerbrød ved 220°C (varmluft) i ca. 10 min. eller til det er færdigt.
Stort og småt wienerbrød! |
Kommentarer
Send en kommentar