Hindbærdrøm
Lagkagebunde/rouladebunde:
2 æg
150 g sukker
45 g kartoffelmel
100 g hvedemel
5 g bagepulver
2 g hj. salt
Hindbærmousse:
6 husblas
250 g hindbærmarmelade
1 citron
400 g fløde (4 dl)
Pynt:
100 g fløde (1 dl)
2 æg
150 g sukker
45 g kartoffelmel
100 g hvedemel
5 g bagepulver
2 g hj. salt
- Tænd ovnen på 225°C alm. ovn.
- Pisk æg og sukker luftig i 8-10 min.
- Sigt de øvrige ingredienser ned i æggesnapsen.
- Vend det kun lige sammen, så luften ikke klemmes ud af massen.
- Fordel massen jævnt på en bageplade.
- Bag bunden i 5-7 min. i ovnen.
- Vend bunden ud på et viskestykke som er drysset med sukker, lige så snart den kommer ud af ovnen!
- Fjern forsigtig bagepapiret, drys sukker på bunden.
- Rul bunden sammen med viskestykket.
- Lad den køle af.
Hindbærmousse:
6 husblas
250 g hindbærmarmelade
1 citron
400 g fløde (4 dl)
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- kog citronsaft og hindbærmarmelade op.
- Lad bærkompoten køle lige lidt af.
- Klem vandet ud af husblassen og pisk den ud i bærkompoten.
- Lad det køle til ca. 35°C.
- Pisk fløden stiv.
- Pisk 100 g fløde ud i bærkompoten.
- Kom bærkompoten over i resten af fløden (300 g) og vend det sammen.
- Kom rouladebunden på et stykke bagepapir.
- Kom hindbærmoussen på roulade bunden og rul den stramt sammen!
- Lad den stå på køl med samlingen ned af med bagepapiret omkring den, til hindbærmoussen har sat sig.
Pynt:
100 g fløde (1 dl)
- Pisk fløden stiv og sprøjt den ud i små toppe eller på en anden måde, det er op til dig!
- Pynt videre med nogen bær eller anden.
Kommentarer
Send en kommentar