Hindbærdrøm

Lagkagebunde/rouladebunde:
2 æg
150 g sukker
45 g kartoffelmel
100 g hvedemel
5 g bagepulver
2 g hj. salt


  • Tænd ovnen på 225°C alm. ovn.
  • Pisk æg og sukker luftig i 8-10 min.
  • Sigt de øvrige ingredienser ned i æggesnapsen.
  • Vend det kun lige sammen, så luften ikke klemmes ud af massen.
  • Fordel massen jævnt på en bageplade.
  • Bag bunden i 5-7 min. i ovnen.
  • Vend bunden ud på et viskestykke som er drysset med sukker, lige så snart den kommer ud af ovnen!
  • Fjern forsigtig bagepapiret, drys sukker på bunden.
  • Rul bunden sammen med viskestykket.
  • Lad den køle af.


Hindbærmousse:
6 husblas
250 g hindbærmarmelade
1 citron
400 g fløde (4 dl)

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • kog citronsaft og hindbærmarmelade op.
  • Lad bærkompoten køle lige lidt af.

  • Klem vandet ud af husblassen og pisk den ud i bærkompoten.
  • Lad det køle til ca. 35°C.
  • Pisk fløden stiv.

  • Pisk 100 g fløde ud i bærkompoten.
  • Kom bærkompoten over i resten af fløden (300 g) og vend det sammen.
  • Kom rouladebunden på et stykke bagepapir.

  • Kom hindbærmoussen på roulade bunden og rul den stramt sammen!
  • Lad den stå på køl med samlingen ned af med bagepapiret omkring den, til hindbærmoussen har sat sig.


Pynt:
100 g fløde (1 dl)

  • Pisk fløden stiv og sprøjt den ud i små toppe eller på en anden måde, det er op til dig!
  • Pynt videre med nogen bær eller anden.



Kommentarer

Populære opslag