Grove Italienske landstykker
500 g vand
360 g hvedemel
180 g grahamsmel
12 g salt
25 g solsikkekerner
15 g hørfrø
70 g knækket hvedekerner
- Sæt knækket hvedekerner i blød i 70 g kogende vand, lad dette trække i 10 min.
- Kom alle ingredienserne i en røreskål*
- Kør dette 1 min. Langsomt, til melet er blevet rørt sammen i vandet.
- Sluk røremaskinen og lad dejen trække i 10 min.
- Ælt dejen hurtigt i ca. 15-20 min. Til dejen slipper siderne og bunden på røreskålen.
- Lad den hæve i en fedtet kasse eller bare i røreskålen.
- Stil den til hævning et lunt sted i 2,5 time.
- Tænd ovnen pÃ¥ 250°C med en plade nederst i ovnen ca. 30 min. før bagningen. (afhængig af hvor hurtig din ovn er til at varme op)
- Kom et godt lag olie på bordet og vend dejen ud her på.
- Drys med mel på dejen.
- Hak dejen ud i den ønskede størrelse fx. omkring 10x10 cm. (uden at slå for meget luft ud af den)
- Kom dejstykkerne på bagebapir.
- Træk bagepapiret ind på den varme plade fx. med en pizza spade.
- Bag dem 18 min. uden damp pÃ¥ 250°C.
*Kom vand i først og derefter resten af ingredienserne, ellers risikerer man at noget af melet sætter sig fast i bunden af røreskålen.
Tip: Kan stilles i køleskabet natten over, og bages om morgnen til morgenmaden!
Tip: Kan stilles i køleskabet natten over, og bages om morgnen til morgenmaden!
færdig resultat, flot rustikke... |
Fin poring! |
Kommentarer
Send en kommentar