Skagenslapper - 16 stk.

480 g hvedemel
35 g durum
50 g grahamsmel
30 g gær
10 g salt
350 g vand
14 g bageenzymer (Kan undlades)
50 g solsikkekerner
50 g sesamfrø

Drys:
Toppen: 1/4 birkes 1/4 havregryn 1/4 sesamfrø 1/4 knækkede hvedekerner
Bund: Solsikkekerner

  • Bland alt.
  • Ælt 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt.
  • Virk dejen op i en kugle
  • Lad den hæve i 20 min. under plastik.
  • Pres luften ud af dejen og skær den ud som pÃ¥ billedet*
  • Pensel vand pÃ¥ toppen af stykkerne og dyp dem i drys.
  • Pensel bunden med vand og dyp dem i solsikkekerner.
  • Sæt dem pÃ¥ plade og lad dem hæve under plastik et lunt sted, i ca 45 min.
  • Sæt dem ind ved 250°C varmluft og giv dem 2 dl damp.
  • Skru ned pÃ¥ 200°C varmluft og bag dem i ca 17 min.
  • Luk dampen ud efter 10 min.
Lækre friskbagte Skagenslapper!

Inden i

Skær skagenslapperne ud som på denne skabelon*

Kommentarer

  1. Tak for opskriften, som jeg prøvede i går. Men af en eller anden grund hævede skagenslapperne ikke efter at jeg havde skåret bollerne ud. Ej heller i ovnen (hvor jeg brugte ovnens dampfunktion). De blev derfor meget kompakte. Har du mon idé om, hvad jeg har gjort forkert? Dejen hævede fint i de første 20 minutter i en skål under plastfolie, hvorefter jeg hældte den ud på bordet, slog luften ud af den og trykkede dejen flad i en cirkel på omkring 3 cm i højden, som jeg skar ud som anvist. Derefter penslede og dyppede jeg i kernerne og satte dem på en bageplade som jeg dækkede med plastfolie og lod stå på køkkenbordet i 45-60 min.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kim. Tak for din kommentar. Glad for at du vil prøve opskriften! Måske har du kørt dejen for varm eller for meget. Har du brugt Bage enzymer?

      Slet
  2. Ingen bageenzymer, da jeg ikke kunne finde et sted at købe dem. Hvor gør man det? Jeg æltede dejen på røremaskine i den angivne tid, men måske hastigheden var for høj. Det prøver jeg at justere.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag