Chiarugbrød - 2 stk.

Dag 1:
IblødsÌtning:
Bland alle ingredienserne godt!
HenstĂĽr i 18 timer ved stuetemperatur:
530 g knĂŚkket rug
70 g byggryn
170 g hørfrø
235 g solsikkekerner
40 g salt
1050 g vand

Surdej: Bland alle ingredienserne sammen.
HenstĂĽr i 18 timer ved stuetemperatur:
95 g A38
95 g rugmel
10 g gĂŚr

Dag 2.
Rugbrødsdej
25 g sirup
50 g maltsirup
400 g rugmel
200 g speltmel
400 g vand
30 g gĂŚr
15 g kulør, i ønsket om et   mørkt rugbrød.
180 g chiafrø


  • Bland alt (Rugbrødsdej+Surdej+IblødsĂŚtning)
  • Kør Rugbrødsdejen 10. min langsomt pĂĽ røremaskine med spakel.
  • TilsĂŚt chifrø efter 5 min. ĂŚltning
  • Vej Rugbrødene af pĂĽ ca. 1700 g.
  • Pres Rugbrødene med en Rugbrødspresser*.
  • Drys med chiafrø.
  • Lad Rugbrødene hĂŚve under plastik i ½-1 time.
  • Varm ovnen op til 250°c (varmluft), sammen med en plade i bunden af ovnen.
  • SĂŚt rugbrødene ind, og smid 2 dl. kogende vand ind pĂĽ underpladen.
  • Skru ned pĂĽ 180°C (varmluft)
  • Bag rugbrødene 3 min. med pladen med vand.
  • Tag pladen med vand ud efter 3. min.
  • Bag yderligere 1 time og 12 min.
  • NĂĽr tiden er gĂĽet og rugbrødene tages ud, stĂĽr de i 10. min. i formen før de vendes ud!

Kommentarer

PopulĂŚre indlĂŚg