Hjertebrød - 2. stk.
Ristning/iblødsætning
24 g solsikke
24 g sesamfrø
36 g græskar
100 g æblejuice el. most
120 g hvedemel
250 g durum
80 g rugmel
14 g S500 eller bageenzymer
10 g salt
8 g gær
184 g iblødsætning
220 g vand
24 g solsikke
24 g sesamfrø
36 g græskar
100 g æblejuice el. most
- Rist kernerne let af, til sesamfrøene er gyldne
- Kom det i en skål og lad kernerne køle af
- hæld æblejuicen over og lad det trække i 1 times tid.
120 g hvedemel
250 g durum
80 g rugmel
14 g S500 eller bageenzymer
10 g salt
8 g gær
184 g iblødsætning
220 g vand
- Bland alt.
- Ælt dejen 10 min. langsomt og 3-4 min. hurtigt.
- Lad dejen hvile i en oliespurt skål.
- Lad den ligge i 55 min. under plastik.
- Vej dejen af på 220 g.
- Slå dejen op til boller, på et oliesmurt bord, brug evt. lidt mel som hjælp.
- Slå dejen op til gifler, så den er spidser i den ene ende. (Se nederste billede*)
- Sæt 2 stk. dejstykker sammen.
- Sæt dem på plade
- Drys med mel
- Lad dem hæve 1 time og 15 min. under plastik.
- Sæt dem ind på en varm bagesten ved 250°C og giv dem 0,2 dl damp.
- Skru ned på 200°C og bag dem i ca. 20 min.
Færdigbagt hjertebrød |
hæld kernerne over med æblejuice og lad det trække i 1 time |
Dejen hviler i en oliesmurt skål i 55 min. |
Hjertet snittets |
Poring |
Sådan laves brødet* |
Kommentarer
Send en kommentar