Havrebrød - 2. stk.
Med 25% Fuldkorn
580 g hvedemel
120 g fuldkorns hvedemel (COOP´s)
100 g grovvalset havregryn
14 g salt
16 g S500 eller bageenzymer
24 g solsikke evt. ristet af
24 g hørfrø
18 g hvedesur
6 g kulør
20 g gær
490 g vand
580 g hvedemel
120 g fuldkorns hvedemel (COOP´s)
100 g grovvalset havregryn
14 g salt
16 g S500 eller bageenzymer
24 g solsikke evt. ristet af
24 g hørfrø
18 g hvedesur
6 g kulør
20 g gær
490 g vand
- Bland alt
- Ælt 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt.
- Vej dejen af på 700 g og virk dem op.
- Lad den ligge i 15 min. under plastik.
- Slå dem op som et franskbrød.
- Pensel brødet med vand og dyp dem i en drys-blanding*
- Lad dem hæve 60 min. lunt og fugtigt.
- Snit dem 2 gange på tvers.
- Sæt dem ind ved 250°C og giv dem 2 dl damp.
- Skru ned på 200°C og bag dem i ca 25 min.
Drys-blanding*
1/3 grovvalset havregryn
1/3 solsikke
1/3 høfrø
Færdigbrød brød |
Før hævning |
Efter hævning, brødet skulle have hævet lidt mere end her |
Snit brødet 2 gange på tvers |
Kommentarer
Send en kommentar