Havrebrød - 2. stk.

Med 25% Fuldkorn
580 g hvedemel
120 g fuldkorns hvedemel (COOP´s)
100 g grovvalset havregryn
14 g salt
16 g S500 eller bageenzymer
24 g solsikke evt. ristet af
24 g hørfrø
18 g hvedesur
6 g kulør
20 g gær
490 g vand

  • Bland alt
  • Ælt 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt.
  • Vej dejen af på 700 g og virk dem op.
  • Lad den ligge i 15 min. under plastik.
  • Slå dem op som et franskbrød.
  • Pensel brødet med vand og dyp dem i en drys-blanding*
  • Lad dem hæve 60 min. lunt og fugtigt.
  • Snit dem 2 gange på tvers.
  • Sæt dem ind ved 250°C og giv dem 2 dl damp.
  • Skru ned på 200°C og bag dem i ca 25 min.
Drys-blanding*
1/3 grovvalset havregryn
1/3 solsikke
1/3 høfrø

Færdigbrød brød

Før hævning

Efter hævning, brødet skulle have hævet lidt mere end her

Snit brødet 2 gange på tvers

Kommentarer

Populære opslag