Gammeldags rosinbrød af bløddej - 2. stk.
500 g hvedemel
220 g vand eller mælk
44 g sukker
44 g margarine
44 g gær
6 g salt
60 g æg
130 g rosiner
evt. 6 g kardemomme
evt. skal fra 1 appelsin
220 g vand eller mælk
44 g sukker
44 g margarine
44 g gær
6 g salt
60 g æg
130 g rosiner
evt. 6 g kardemomme
evt. skal fra 1 appelsin
- Bland alt, undtagen rosinerne som kommes i dejen det sidste minut af køretiden.
- Køres: 5 min. Langsomt og 5 min. Hurtigt.
- Vej dejen af på ca. 525 g.
- Virk dejen op.
- Lad dejen hvile under plastik i 20 min.
- Slå brødene op. kom dem evt. i form.
- Pensel brødet med æg, som er pisket sammen med lidt vand.
- Drys brødene med hasselnødder (flager) og perlesukker.
- Snit brødene 4 gange på tvers.
- Hæver i raskeskab eller under plastik i 1 time.
- Bag brødene ved 190° i ca. 15-20 min.
Foto: Frederik Strømgaard Sørensen |
Min far havde bageri og den her var en klassiker der hjemme til jul, det smagte gude godt, jeg har prøver at bestille den hos andre bagere til jul efter som min far ikke er her mere og sidste gang jeg bestilte den, ,modtog jeg et franskbrød med rosiner. Det var så meget nedtur at jeg ikke har bestilt det siden. Så nu vil jeg prøve at lave det selv efter denne opskrift, den virker meget til at være den rigtige og jeg kan sige jer, det smager guddommeligt med en skive stærk ost på.
SvarSlet