Citrontærte m/ margens . 2. stk.

Special linsedej:
- 2 bunde
200 g rullemargarine
100 g  flormelis
1 æg
300 g hvedemel
3 g vanillesukker


  • Pisk rullemargarine og flormelis.
  • Tilsæt ægget lidt efter lidt og pisk videre.
  • Tilsæt hvedemel og vanillesukker.
  • Lad det stå ved stuetemperatur til næste dag.
Citroncreme:
60 g æggeblommer
4 æg
300 g citronsaft
300 g sukker
30 g maizena
Skal fra 4 citroner.
100 g margarine
  • Riv citronerne eller skræl dem med en tyndskrælder.
  • Pres citronerne for saft og supplere op med citronkoncentrat, hvis dette er nødvendigt.
  • Kom alt dette op i en gryde.
  • Tilsæt sukker og kog det op.
  • Lad dette trække i 15. min.
  • Sigt citronskallen fra.
  • Lad det køle af.
  • Bland æggeblommer, æg, margarine og citronsirupen sammen i en gryde.
  • Opløs maizenaen i lidt koldt vand og bland det i gryden.
  • Lad cremen koge op under omrøring.
  • Lad den i koge i 1-2 min.
  • Lad det køle lidt af.
  • Kom ca. 500 g creme i hver tærte.
Margens:
100 g  past. æggehvide
200 g sukker
Lidt citronsaft
Evt. Lidt salt

  • Bland alt og pisk det i ca. 15 min. til det er stift.
  • Margensen på tærten med fx. en sprøjtepose med stjernetyl.
  • Sigt med lidt flormelis over margensen.
  • Brug en gasbrænder og flambere overfladen lidt.
  • Tynt evt, med noget mere.



Kommentarer

  1. Det ser herligt ud, men kan jeg bruge noget andet end rullemargarine?

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag