Citrontærte m/ margens . 2. stk.
Special linsedej:
- 2 bunde
200 g rullemargarine
100 g flormelis
1 æg
300 g hvedemel
3 g vanillesukker
- 2 bunde
200 g rullemargarine
100 g flormelis
1 æg
300 g hvedemel
3 g vanillesukker
- Pisk rullemargarine og flormelis.
- Tilsæt ægget lidt efter lidt og pisk videre.
- Tilsæt hvedemel og vanillesukker.
- Lad det stå ved stuetemperatur til næste dag.
- Rul linsedejen ud på 3 mm. tykkelse.
- Kom dem i tærteforme på Ø 24 med løs bund.
- Prik huller i bunden af linsedejen.
- Bag dem ved 175° C varmluft til de er flot gylden.
Citroncreme:
60 g æggeblommer
4 æg
300 g citronsaft
300 g sukker
30 g maizena
Skal fra 4 citroner.
100 g margarine
- Riv citronerne eller skræl dem med en tyndskrælder.
- Pres citronerne for saft og supplere op med citronkoncentrat, hvis dette er nødvendigt.
- Kom alt dette op i en gryde.
- Tilsæt sukker og kog det op.
- Lad dette trække i 15. min.
- Sigt citronskallen fra.
- Lad det køle af.
- Bland æggeblommer, æg, margarine og citronsirupen sammen i en gryde.
- Opløs maizenaen i lidt koldt vand og bland det i gryden.
- Lad cremen koge op under omrøring.
- Lad den i koge i 1-2 min.
- Lad det køle lidt af.
- Kom ca. 500 g creme i hver tærte.
Margens:
100 g past. æggehvide
200 g sukker
Lidt citronsaft
Evt. Lidt salt
- Bland alt og pisk det i ca. 15 min. til det er stift.
- Margensen på tærten med fx. en sprøjtepose med stjernetyl.
- Sigt med lidt flormelis over margensen.
- Brug en gasbrænder og flambere overfladen lidt.
- Tynt evt, med noget mere.
Det ser herligt ud, men kan jeg bruge noget andet end rullemargarine?
SvarSlet