660 g vand
950 g hvedemel
200 g grahamsmel
50 g gær
24 g salt
20 g bageenzymer eller s50
24 g hvedesur
40 g hørfrø
40 g chiafrø
40 g knækket hvede
60 g græskar
20 g kulør
- Bland alt.
- Ælt 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt. / til dejen er skær.
- Lad dejen hvile i 15 min. på køkkenbordet som løs dej overdækket med plastik.
- Virk/stram nu dejen op, og lad den igen hvile i 15 min. overdækket med plastik.
- Vej dejen af i små stykker på 85 g.
- Slå de små dejstykker op til boller og lad dem hvile i 10. min.
- Slå nu dejstykkerne op til skagenslapper, se hvordan i denne video.
- Pensel dem med vand og dyp dem i en blanding af chiafrø og sesam, og bunden derefter i solsikkefrø.
- Sæt dem på plade.
- Lad dem hæve under plastik i 1-1,5 time.
- Sæt dem ind ved 250°C (varmluft).
- Sluk varmluften og giv dem 2 dl damp.
- Vent 1 minuts tid med at tænde varmluften igen.
- Skru ned pÃ¥ 210°C (varmluft) og bag dem i ca. 20-25 min.
 | Færdig! |
 |
Klar til hævning. De kan evt. stÃ¥ ude i pÃ¥ køkkenbordet i en ½ time og derefter sættes pÃ¥ køl til næste dag og bages til morgenmad |
 |
Ved at være klar til ovnen |
Kommentarer
Send en kommentar