660 g vand
950 g hvedemel
200 g grahamsmel
50 g gær
24 g salt
20 g bageenzymer eller s50
24 g hvedesur
40 g hørfrø
40 g chiafrø
40 g knækket hvede
60 g græskar
20 g kulør
- Bland alt.
- Ælt 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt. / til dejen er skær.
- Lad dejen hvile i 15 min. på køkkenbordet som løs dej overdækket med plastik.
- Virk/stram nu dejen op, og lad den igen hvile i 15 min. overdækket med plastik.
- Vej dejen af i små stykker på 85 g.
- Slå de små dejstykker op til boller og lad dem hvile i 10. min.
- Slå nu dejstykkerne op til skagenslapper, se hvordan i denne video.
- Pensel dem med vand og dyp dem i en blanding af chiafrø og sesam, og bunden derefter i solsikkefrø.
- Sæt dem på plade.
- Lad dem hæve under plastik i 1-1,5 time.
- Sæt dem ind ved 250°C (varmluft).
- Sluk varmluften og giv dem 2 dl damp.
- Vent 1 minuts tid med at tænde varmluften igen.
- Skru ned pÃ¥ 210°C (varmluft) og bag dem i ca. 20-25 min.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgZpwUmcKPZnBzVyifpQjLLbWTv9Gwjs5jh3DR2fVzuB0QRG0M9L_A4_j4kkEHnvApZC_ofOLEFCSXTbO9TvikfGJCmxQfKY_G2Nih-2LJtQsbKVQSoKGDVTRmkMAYLXD1LMGHWXBhKjpNE0m4ZDB2OTdLrpW7J0oFBZ7a93EicVKGvmaQEnp9mNpCNcQ=w478-h640) | Færdig! |
![Klar til hævning. De kan evt. stÃ¥ ude i pÃ¥ køkkenbordet i en ½ time og derefter sættes pÃ¥ køl til næste dag og bages til morgenmad](https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjo4khVW2VXrFxV2V5a5ltJgDKupXbvQ0rjyrfh1JnqcF_7BUdv-vQ_sgmRkXAXMqBQeHgTJMKidBzoJdzL5zwtKedfp8FnJr7pulLLwBqKK5gFGNTtdMJErC_waxenx7TunHkbd5eR6iQC8mlv6gq0DMc5WX9KVsOqMy9itTjJHUlgMn9NV1OfU2zhNA=w476-h640) |
Klar til hævning. De kan evt. stÃ¥ ude i pÃ¥ køkkenbordet i en ½ time og derefter sættes pÃ¥ køl til næste dag og bages til morgenmad |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjTNNvGIYB5tr55TMwvQ9AA9sk5ZiPuAfgUL3ghabgjddwKfUbjE8zxfYZANk2HI3o524rvRaC1t10ACZnRhtINyQzMvR3YtvD0Qk8HUTubIpBOY7zgWKDyd5WTiCkuyJ-7SdkANCsMtPqDIWpk2qDv35sz-lbqy9oWZRWkBj_D-BpXsrIE4BRBqJrgUQ=w476-h640) |
Ved at være klar til ovnen |
Kommentarer
Send en kommentar