Kirstens gode boller - ca. 24

50 g gĂŠr
600 g vÊske - fx. koldskÄl, ymer, mÊlk, vand
100 g margarine
2 ĂŠg
12 g S500
12 g sukker
10 g salt
ca. 1000 g hvedemel*
*2/10 del kan med fordel erstattes af havregryn, grahamsmel og lignede meltyper.

  • Bland alt.
  • KĂžr dejen 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt, til dejen er skĂŠr (fĂŠrdig ĂŠltet)
  • Lad dejen hvile 5 min. pĂ„ kĂžkken bordet, uden at stramme den op.
  • Her er det en god idĂ© med lidt fedt pĂ„ bordet, fx. lidt olie.
  • Efter 5 min. virkes dejen op til en rund bolle.
  • Lad nu dejen hvile i 15 min.
  • DĂŠk dejen til med et stykke plastik.
  • Vej nu dejen af pĂ„ 75 g.
  • Virk stykkerne op til boller.
  • SĂŠt dem pĂ„ en bageplade med bagepapir.
  • Lad dem hĂŠve med i ca. 30-45 min. med plastik og et viskestykke over.
  • Plastikken skal holde pĂ„ fugten og viskestykket skal holde pĂ„ varmen.
  • Bollerne bages i ca. 12 min. ved 200°c (Varmluft)
  • Bollerne pensles med ĂŠggestrygelse nĂ„r de kommer UD af ovnen.
  • Min ĂŠggestrygelse plejer at bestĂ„ af 1 del ĂŠg og 1 del vand og lidt mĂŠlk.
  • Alle bakterier fra ĂŠgget bliver drĂŠbt nĂ„r man pensler bollerne lige sĂ„ snart de kommer ud af ovnen.
  • God fornĂžjelse!

Her boller med havregryn, rigtig gode med hjemmelavet marmelade!

Kommentarer

  1. Where is the best place to bet on sports in 2021?
    Top 5 ì—Źìˆ˜ 출임안마 best sportsbooks for 2021 · Top 정읍 출임안마 5 best sportsbooks for êł ì–‘ 출임안마 poker · 1xbet login Top 10 best êł„ëŁĄ 출임안마 casinos for sports betting · Best online gambling sites

    SvarSlet

Send en kommentar

PopulĂŠre opslag