Kirstens gode boller - ca. 24

50 g gær
600 g væske - fx. koldskål, ymer, mælk, vand
100 g margarine
2 æg
12 g S500
12 g sukker
10 g salt
ca. 1000 g hvedemel*
*2/10 del kan med fordel erstattes af havregryn, grahamsmel og lignede meltyper.

  • Bland alt.
  • Kør dejen 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt, til dejen er skær (færdig æltet)
  • Lad dejen hvile 5 min. på køkken bordet, uden at stramme den op.
  • Her er det en god idé med lidt fedt på bordet, fx. lidt olie.
  • Efter 5 min. virkes dejen op til en rund bolle.
  • Lad nu dejen hvile i 15 min.
  • Dæk dejen til med et stykke plastik.
  • Vej nu dejen af på 75 g.
  • Virk stykkerne op til boller.
  • Sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  • Lad dem hæve med i ca. 30-45 min. med plastik og et viskestykke over.
  • Plastikken skal holde på fugten og viskestykket skal holde på varmen.
  • Bollerne bages i ca. 12 min. ved 200°c (Varmluft)
  • Bollerne pensles med æggestrygelse når de kommer UD af ovnen.
  • Min æggestrygelse plejer at bestå af 1 del æg og 1 del vand og lidt mælk.
  • Alle bakterier fra ægget bliver dræbt når man pensler bollerne lige så snart de kommer ud af ovnen.
  • God fornøjelse!

Her boller med havregryn, rigtig gode med hjemmelavet marmelade!

Kommentarer

  1. Where is the best place to bet on sports in 2021?
    Top 5 여수 출장안마 best sportsbooks for 2021 · Top 정읍 출장안마 5 best sportsbooks for 고양 출장안마 poker · 1xbet login Top 10 best 계룡 출장안마 casinos for sports betting · Best online gambling sites

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg