Solsikkebrød - 2. stk.

Ibødsætning:
75 g skåret rug
75 g vand
  • Bland alt dagen før
Risting og forklistring:
42 g rugmel
93 g vand
  • Rist rugmelet brunt i en gryde.
  • Tilsæt vand og bland dette godt sammen.
  • Lad det køle af.
545 g hvedemel - gerne tipo 00
150 g fuldkornsmel
100 g ristet solsikke
16 g malt
16 g gær
25 g rugsur
16 g S500 eller bageenzymer
135 g risting og forklistring:
435 g vand
150 g iblødsætning
---
18 g salt
  • Bland alt, undtagen salt.
  • Kør 8 min. langsomt og 2 min. hurtigt.
  • Tilsæt salt og kør langsomt i 1 min.
  • Kør nu 2 min. hurtigt.
  • Kom dejen i en oliespurt skål.
  • Fold de 4 dejsider indtil midten ligesom en spandauer.
  • Lad dej hvile i 30 min. under låg/plastik.
  • Vej dejen af på 700 g.
  • Slå dem op som et franskbrød.
  • Pensel brødet med vand.
  • Vend brødene halvt i solsikke.
  • Lad dem hæve 60 min. lunt og fugtigt på en plade med masser af durum.
  • Snit dem 3 gange på tvers.
  • Sæt dem ind ved 250°C DIREKTE (derfor masser af durum!!) på en varm sten og giv dem 1 dl damp.
  • Skru ned på 210°C
  • Bag i 5 min.
  • Giv dem 0,5 dl damp mere
  • Bag dem i ca 25 min.
Færdig arbejde!

Dejen Hæver under plastik

Kommentarer

Send en kommentar

Populære indlæg