🍋🍋 Verdens bedste citronkage/måne - 2 stk. 🍋🍋
300 g hvedemel
210 g melis125 g røremargarine
120 g vand
2 æg
60 g citronrasp*
8 g bagepulver
4 g citronsyre
Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
(Kan laves selv, jeg købte det hos bageren)
600 g Citron
200 g melis
lidt Atamon
60 g citronrasp*
8 g bagepulver
4 g citronsyre
Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Pisk margarine og sukker luftigt i ca. 15 min.
- Tilsæt lidt æg af gangen, så massen ikke skiller.
- Pisk igen til massen er luftig.
- Sigt hvedemel, bagepulver og citronsyre ned i massen.
- Bland vand og citronrasp, tilsæt det massen.
- Kør massen 1 min. langsomt ca, til melet lige er kørt ud.
- Vej dejen af på 420 g pr. stk. ca. i runde papforme.
- Bag kagerne i 30 min. ved 180°C
Glassur:
300 g flormelis
40 g vand
10 citronsaft
Gul pastafarve
- Bland alt godt.
Pynt: fx.
(Kan laves selv, jeg købte det hos bageren)
600 g Citron
200 g melis
lidt Atamon
- Vask citronerne, og skær enderne af.
- Skær citronerne i skiver fjern de værste kærner, og blend dem.
- Kom de blendede frugter og melis i en gryde, og bring det i kog under omrøring.
- Kog massen ind til en tyk masse, det tager 15-30 minutter.
- Lad pastaen køle af, og den er klar til brug.
- Kan opbevares i Atamon skyllede glas i op til 3 måneder på køl.
Det lyder dælme godt, kan man bruge noget andet end røremagarine?
SvarSletDu kan bruge alm. Billig blød margarine eller smør.
SletPs. Jeg undskylder det sene svar, da jeg ikke har set den før i dag.
Mvh. Samuel