Skagensbrød
1 stk.
225 g vand
390 g hvedemel
8 g salt
6 g bageenzymer eller S500
20 g gær
16 g olie
25 g hørfrø
25 g knækket hvedekerner
225 g vand
390 g hvedemel
8 g salt
6 g bageenzymer eller S500
20 g gær
16 g olie
25 g hørfrø
25 g knækket hvedekerner
- Bland alt.
- Ælt 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt.
- Virk dejen op til en kugle.
- Lad den ligge i 15 min.
- Slå dem op.
- Pensel dejen med vand i toppen og bunden.
- Dyp toppen af brødet i en blanding af blåbirkes os sesamfrø.
- Dyp bunden i FEDE! Solsikkekerner.
- Snit dejen inden hævning, men ikke for dybt!
- Lad den hæve 20-40 min. et lunt og fugtigt sted.
- Sæt dem ind ved 250°C og giv dem 2 dl damp.
- Skru ned på 200°C og bag dem i ca 30 min.
Brødet efter raskning
Færdigbagt brød!
Fantastisk brød ;)
SvarSlet