Brug ovnen som raskeskab!
Hjemmelavet Raskeskab:
- Denne form for raskning bruges til mange brødtyper fx. Franskbrød, rundstykker, bløddej, wienerbrød, rugbrød og meget, meget mere!!!
- Kog en kasserolle med vand op til det bulder koger.
- Varm ovnen op til 50°C.
- Sæt produktet ind i ovnen.
- Sæt kasserollen ind i bunden af ovnen
- Sluk ovnen!
- Nu sørger den kogende vand for at holde produktets overflade fugtig så den ikke tørre ud på produktet. Produktet vil derved hæve bedre og fugten søger derfor at man får et flottere og blankere overflade på det færdige produkt.
Et åbnet raskeskab med stikvogne i. Med et indeklima på 36 °C og 87 % fugtighed |
- Denne form for raskning bruges til især til specialbrød fx. Rustikkebrødtyper som tit bliver bagt af i en herdovn.
- Du skal bruge et stykke plastik fx. fra en opsprættet plastikpose
- Læg plastikken over produktet og lad det hæve ved stuetemperatur.
- Nogle brødtyper som bliver tørrasket, rasker uden plastik, men det er meget op til hvert enkel bager. Brødet får på denne måde en meget rustik overflade!
Kold/Langtidraskning:
- Denne form for raskning bruges til især til specialbrød fx. Rustikkebrødtyper og meget, meget andet!
- Produktet hæver koldt i 14-24 timer med eller uden plastik over produktet.
Kommentarer
Send en kommentar