Rustikke italienske durumflütes el. Brød
3 stk.
240 g durum
360 g hvedemel*
415 g vand
15 g gær
15 g salt
18 g olie
evt. 25 g tørret hvedesur
*kan erstattes eller delvis af Manitoba hvedemel el.Tipo 00 hvedemel
Dag 1:
1 Brød
160 g durum
240 g hvedemel
275 g vand
6 g gær
10 g salt
12 g olie
evt. 16 tørsur
240 g durum
360 g hvedemel*
415 g vand
15 g gær
15 g salt
18 g olie
evt. 25 g tørret hvedesur
*kan erstattes eller delvis af Manitoba hvedemel el.Tipo 00 hvedemel
Dag 1:
- Bland alle ingredienserne, undtagen salt!
- Ælt dejen 10 min. langsomt, og 3 min. hurtigt (tilsæt salt de sidste 3 min. af æltetiden)
- Lig dejen i en let oliesmurt plastikkasse, som står i bageriet i 1 time.
- Sæt dejen på køl i ca. 18 timer.
Dag 2
- Tag dejen ud af køleskabet.
- Står 2-3 timer i bageriet.
- Vej dejen af på 350 g pr. bræk.
- Slå flütene op og lav dem spidse, vend dem i durum.
- Sæt flütene på durumplader.
- Rasker i ca. 1½ time.
- Varm ovnen op på 250°C alm. ovn. med en plade i ovnen.
- Snit flütene med 2-3 dybe snit.
- Tag flütene og læg dem på den varme plade i ovnen!
- Hæld ½ dl kogende vand ind i bunden af ovnen
- Skru ovnen ned på 220°C og bag dem i ca. 20 min.
1 Brød
160 g durum
240 g hvedemel
275 g vand
6 g gær
10 g salt
12 g olie
evt. 16 tørsur
- Bland alle ingredienserne, undtagen salt!
- Ælt dejen 10 min. langsomt, og 3 min. hurtigt (tilsæt salt de sidste 3 min. af æltetiden)
- Slå brødet op.
- Kom brødet på durumplade.
- Stil den i køleskabet og lad den står der i 1 time.
- 1 time efter kommes der plastik omkringen brødet og durumpladen.
- Lad den raske i 18 timer på køl.
- Snit brødet som du vil, inden afbagning.
- Bages af ligesom flütes oven over men ikke i 20 min. men i 30 min.
Kommentarer
Send en kommentar