Birkes

Dag 1: Natten over:
1250 g Hvedemel sættes i fryseren.
½ l. Vand sættes i køleskab.

Dag 2:
5 Æg
50 g Gær
80 g Sukker
24 g Salt
50 g Margarine

Til rulningen 30%
650 g AMA bagemargarine*


Birkes som er 6 cm brede, hvis de var 5 cm brede kan de vælte i ovnen


Kom alle ingredienserne i en skål. Dejen skal køre 4 min. Langsomt og 4 min. Hurtigt. Imens dejen æltes bankes margarinen firkantet med en kagerulle, brug lidt hvedemel til det.
Bank dejen firkantet. Kom "Rullemargarine" på dejen. Bank margarinen ned i dejen.
Fold dejsiderne ind over "Rullemargarinen" og luk det godt.

Rul dejen til et rektangel. Fold dejen 3x3.
Se hvordan man ruller wienerdej 3x3: Gør ligesom i videoen.
Efter at wienerdejen er rullet, kommes den i fryseren med film over, i 30 min.

Efter de 30 min. rulles dejen ud så den er 19 cm bred og 5 mm tyk.
Dejens overflade pensles med vand hvis det er nødvendig.

Dejen rulles STRAMT sammen til en tyk pølse! Samlingen skal være i midten nederst! Der hvor den sorte pil er skal samlingen være. De bankes lidt flade med håndroden.



Dejen køres over med en prikrulle eller prikkes med en gaffel (For at undgå lufthuller). Pensles med vand og der kommes et lag birkes på, spar ikke på det!
(Det der falder ved siden af pÃ¥ bordet kan bare samles sammen og bruges  igen)
Dejen køres over af en kagerulle, hvor der ligges lidt pres på, så de bliver lige flade/plane over det hele på toppen og dejen lidt længere.

Dejen hviler i 5 min. for at birkesene ikke trækker sig sammen når de bliver skåret.
Efter de 5 min. skæres de ud i 6 cm brede stykker og sættes på plader.
De skal nu hæve i 1-2 timer, afhængig af temperaturen i det aktuelle rum.
De skal have en plastik pose over sig for at holde på fugten.

Ovnen varmes op pÃ¥ 250°C  (Varmluft) Birkesene sættes ind og der hældes 80 g (0,8 dl) Vand ind i bunden af ovnen og temperaturen skrues ned pÃ¥ 200°C (varmluft). 
De bages i ca 14 min. eller til de er gyldne.

Go' fornøjelse!

Kommentarer

  1. De ser rigtig gode ud :-) Mange tak for opskrift

    SvarSlet
  2. Har lige lavet dem i dag, de er rigtig gode :-) Tænker på om man kan fryse dem inden bagning måske?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak! De kan godt fryses før bagning, men kun 1-2 måneder, da margarinelagde ikke vil hæve åndelig op, ligesom hvis du bagte dem med det samme!

      Slet
  3. Kan man bruge smør? Synes ikke margarine er så lækkert?

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan godt prøve, men jeg det bliver ikke samme resultat. Den vil også blive svære at rulle :-D

      Slet
  4. Svar
    1. Det går an på hvordan man ruller den ud og samler den m.m. jeg fik ca. 18 ud af potionen :-D

      Slet
  5. Hej, Kan man komme bage enzym i, eller bliver de fine / luftige nok i sig selv?

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag