Fastelavnsboller - 20 stk.
Creme:
200 g sødmælk
300 g piskefløde eller sødmælk
300 g piskefløde eller sødmælk
150 g sukker
150 g æggeblommer
50 g majsstivelse
10 g vanillesukker
- Opløs majsstivelsen i mælken.
- Kom resten af ingredienserne i en gryde sammen med mælken og majsstivelsen.
- Kog cremen op (pas på den ikke brænder på!!!)
- Kom cremen i køleskabet efter kogning.
- Rør den op før brug.
Borgmestermasse:
50 g marcipans
50 g sukker
50 g margarine
- Blad alt sammen, det må ikke røres for meget.
Dej:
150 g kærnemælk eller mælk
75 g vand
25 g gær
500 g hvedemel
50 g margarine
1 æg
42 g sukker
5 g salt
- Opløs gæren i kærnemælken og varmt vand.
- Kom hvedemel og resten af ingredienserne i.
- Kør dejen 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt på en røremaskine
- Stram dejen op til en kugle, og lad dem hvile i 10. min.
- Bank nu luften ud af dejen og fold siderne ind over hindanden så det bliver til en firekant.
- Lad dejen hvile i 5 min.
- Rul nu dejen ud til målene 40x50.
- Pas på at dejen ikke bliver for tynd nogle steder, da bollerne ellers vil revne!
- Pensel dejen med lidt vand, og lad den hvile i 5 min.
- Skær nu dejen ud i stykker der måler 10x10.
- Kom lidt borgmestermasse i, og en god spsk. creme.
- (I stedet for creme, kan der også kommes noget tykt syltetøj i. Der er også muglighed for at komme chokolade i. Der er mange mugligheder!)
- Luk bollerne omhyggeligt!
- Stil dem på bageplade "hul i hul", og børste evt. melet af dem.
- (Man kan trykke dem lidt, hvis man ønsker et bredt udtryk.)
- Lad dem hæve i 30 min. lunt, med et stykke plastik over for at holde på fugten.
- Inden afbagning pensels de med vand.
- Bag dem i ca. 10 min. pÃ¥ 200°c (varmluft)
- Når de kommer ud af ovnen, pensles de med æggestrygelse (0,5 dl vand + 1 æg, sammenpisket)
- Æggestrygelse er med til at give et blankt udtryk og holde på fugten.
- Når bollerne er kølet af, pyntes de med glassur og evt. krymmel.
Glassur:
200 g flormelis
30 g vand
10 g neutralt olie
evt. lidt farve.
- Bland alt godt sammen.
- Hvis man kommer tynd farve i skal man passe med vandet, da glassuren ellers bliver for tynd.
Creme og borgmestermasse |
Dejen er banket firekantet |
Dejen rulles ud på 40x50 cm |
Dejen skæres i stykker på 10x10 cm |
En lille klat borgmestermasse kommes i |
Nu med creme |
1. trin i lukkeprocessen |
Bollerne hæver i ca. 30 min. |
Dette sker hvis dejen bliver for tyndt rullet |
Kommentarer
Send en kommentar