Demeterbrød 60 % fuldkorn - 2. stk.
Surdej:
70 g gammel surdej
100 g fuldkorns manitoba
100 g vand
Havregrød/forklistring:
45 g ristet rugmel
45 g havregryn
22 g chiafrø
22 g hampfrø
355 g kogende vand
70 g gammel surdej
100 g fuldkorns manitoba
100 g vand
- Bland alt.
- Lad det stå ude ved stuetemperatur i minimum 18 timer.
Havregrød/forklistring:
45 g ristet rugmel
45 g havregryn
22 g chiafrø
22 g hampfrø
355 g kogende vand
- Rist rugmelet brunt i en gryde, kog vand samtidigt.
- Bland resten af ingredienserne i en lilleskål.
- Vej 355 g af det kogende vand, hæld resten af vandet ud.
- Kom de 355 g vand i gryden igen sammen med, ristet rugmel, havregryn, chiafrø og hampfrø.
- Kog alt dette sammen til det tykkender godt.
- Lad det køle godt af.
Dej:
260 g vand ca. 12°C
27 g S500 eller bageenzymer
19 g salt
9 g brun farin
20 g gær
315 g manitoba
445 g fuldkorns manitoba
270 g surdej
489 g Havregrød/forklistring:
- Bland alt, undtagen salt.
- Kør 8 min. langsomt og 2 min. hurtigt.
- Tilsæt salt og kør langsomt i 1 min.
- Kør nu 2-3 min. hurtigt.
- Kom dejen i en oliespurt skål.
- Fold de 4 dejsider indtil midten ligesom en spandauer.
- Lad dej hvile i 20 min. under låg/plastik.
- Vej dejen af på 800 g.
- Lad dem ligge på bordet i 20 min. under plastik.
- Virk dem forsigtigt op til en rundkugle.
- Lig dem i en melet hævekurv med virket ned af i hævekurven.
- Lad dem hæve ca. 60 min. lunt og fugtigt. under plastik.
- Sæt dem ind ved 250°C DIREKTE (uden hævekurven) på en varm sten og giv dem 1 dl damp.
- Skru ned på 210°C
- Bag i 5 min.
- Giv dem 0,5 dl damp mere
- Bag dem i ca. 50 min.
Husk! en god manitoba mel har 14+ g protein pr. 100 g
Hvem er Demeter?
Demeters vigtigste rolle i den græske gudefamilie er at stå for dyrkning af korn og andre landbrugsafgrøder. Det giver hende naturligvis en hædersplads i menneskenes øjne - Demeter er en af de guder, grækerne holdt mest af.
Kilde: klassisk.ribekatedralskole.dk
Hvem er Demeter?
Demeters vigtigste rolle i den græske gudefamilie er at stå for dyrkning af korn og andre landbrugsafgrøder. Det giver hende naturligvis en hædersplads i menneskenes øjne - Demeter er en af de guder, grækerne holdt mest af.
Kilde: klassisk.ribekatedralskole.dk
Dejlig sprød og lækker skorpe! |
Boller: 100 g. Bages i ca. 30 min. til de er godt sprøde. |
Baguettes: 390 g. Bages i ca. 35 min. |
Alle produkterne |
Rigeligt smør!! |
Denne opskrift lever op til begge mærker |
Kommentarer
Send en kommentar