Gammeldaws franskbrød

360 g hvedemel
15 g olie
18 g gær (8 g gær, langtidshævet 18 timer)
150 g vand
50 g kærnemælk (kan erstattes af vand)
7 g salt
3 g sukker


  • Bland alle ingredienserne i en røreskål.
  • Ælt 6 min. langsomt og 6 min. hurtigt.
  • Form franskbrødet til en kugle.
  • Lad den hvile i 15. min.
  • Slå franskbrødet op og læg den i en form.
  • Lad den hvile 1-1½ time fugtigt og med et stykke plastik over sig og et viskestykke over plastikket.
  • Varm ovnen op til 240°C (Varmluft).
  • Sæt brødene ind, og smid 1 dl. vand ind i bunden af ovnen.
  • Skru ovnen ned på 200°C (Varmluft) og bag i 30 min.
  • Lige efter at brødene er kommet ud af ovnen, vendes de ud af formen og køles af. 






Kommentarer

  1. Når du skriver, at man skal smide en dl vand ind i bunden... Stiller du det i en skål, eller hælder du det bare ud i bunden ?

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag