Citronroulade m/ smørcreme

Citronroulade m/ smørcreme
Opskrift fra 'Menu -Bagværk'

Bund:
80 g æggeblommer
120 g æggehvider
40 g varmt vand
150 g sukker
Skal fra ½ citron
150 g hvedemel
5 g bagepulver

Pisk først æggeblommer skummenede med varmt vand og sukker.
Tilsæt den revne citronskal.
Pisk hviderne stive og fold dem i æggesnapsen, sammen med sigtet hvedemel og bagepulver.
Bred dejen ud i en form af bagepapir på en plade.
Bag kagen i en varm ovn ved 220°c i 10-20 minutter.
Vend kagen ud på et sukkerstrøet viskestykke.
Fjern papiret og rul straks kagen og viskestykke sammen.
Lad den afkøle.

Lav evt. en sukkerlage:
1 ½ dl sukker + 1 ½ dl vand
evt. lidt vanillesukker

Alle ingredienser blandes og koges på.

Fyld:
4 blade husblas (Ifølge opskriften 6 husblas man fyldet bliver meget gummiagtig af så meget, men bedøm selv!)
Saft af 3 citroner
20 g past. æggeblommer
20 g vand
100 g sukker
30 g past. æggehvide
115 g fløde
Evt. Gul farve

Læg husblasen i blød.
Varm vand og citronsaft (der skal være 1,25 dl i det hele)
Smelt den knugede husblas heri.
Lad det afkøle.
Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps.
Hæld citronsaften i ægget i en tynd stråle.
Pisk fløden stiv og fold den i æggesnarps.
Pisk æggehviderne og fold dem i skålen med æggesnaps og fløde.
Lad cremen stå i køleskab i 5-10 minutter.
Rul forsigtigt rouladen på og forel fyldet næsten ud til kanten.
Rul den sammen om cremen som roulade (da af navnet).
Kommes i køleskabet i 10 minutter inden pyntningen.
Sigt flormelis ud over rouladen.
Smelt lidt chokolade (ODENSE Mørk overtræk).
Lav et konet og put chokoladen her op i.
Lav et lille hul i konet og lav nogle flotte streger med chokolade over rouladen.

Smørcreme:
100 g blødt smør.
100 g flormelis
6 g vanillesukker

Pisk det hele sammen til det bliver skummenede.
Kommes i sprøjtepose, med stjernetyl.
Sprøjtes i en lang stribe ud på midten af kagen.
Sprøjtes ud i små toppe i siderne.
Kom også lidt smelte chokolade op konet.
Lav nogle striber over smørcremen.
Pynt med lime- og citronskal.
Pas på med at putte rouladen køleskabet i forlang tid, da den kan blive tør af det!



Kommentarer

Populære opslag