Hvorfor bruger jeg margarine?

Jeg bager med margarine fordi det ikke har en gennemsmag lidesom smør har, og jeg er lidt træt af at der er så meget hysteri med at " smør er det eneste rigtige at bruge" selvom margarine er lavet af olie. Når jeg bager brød bruger jeg tit olie, istedet for margarine. Men når jeg fx skal lave småkager bruger jeg rigtig smør. 7/10 smør og 3/10 margarine.

Rullemargarine som anvendes i bagerier til rulledede deje
Foto: gronvang.dk


Hvis man fx. skal lave wienerbrød eller generelt rullede deje er det meget svært at bruge smør til at rulle med pga. at smør tit er enten blød eller hård, og ikke har samme fasthed, stabilitet og fleksibilitet som margarine har. Dermed kan det være svært at opnår de optimale fedtlag, som giver wienerbrød o.lign. det katariske udsende. Siger ikke at det ikke kan lade sig gøre at lave rullede deje med smør, men det er svært. Så derfor er der angivet "Margarine" i mange af mine opskrifter. Der er selvfølgelig delte meninger om dette emne med margarine og smør, men døm selv.

Vegetabilske- og animalskefedtstoffer
Foto: w3.ef.dkKommentarer

  1. Hej Samuel. Hvis du burger margarine til wienerbrød, tager du margarinen ud af køleskab inden brug- eller bare direkte over på dejen ? Tak for en rigtig god samling.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag