Kirstens gode boller - ca. 24
50 g gĂŠr
600 g vÊske - fx. koldskÄl, ymer, mÊlk, vand
100 g margarine
2 ĂŠg
12 g S500
12 g sukker
10 g salt
ca. 1000 g hvedemel*
*2/10 del kan med fordel erstattes af havregryn, grahamsmel og lignede meltyper.
- Bland alt.
- KĂžr dejen 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt, til dejen er skĂŠr (fĂŠrdig ĂŠltet)
- Lad dejen hvile 5 min. pÄ kÞkken bordet, uden at stramme den op.
- Her er det en god idé med lidt fedt pÄ bordet, fx. lidt olie.
- Efter 5 min. virkes dejen op til en rund bolle.
- Lad nu dejen hvile i 15 min.
- DĂŠk dejen til med et stykke plastik.
- Vej nu dejen af pÄ 75 g.
- Virk stykkerne op til boller.
- SÊt dem pÄ en bageplade med bagepapir.
- Lad dem hĂŠve med i ca. 30-45 min. med plastik og et viskestykke over.
- Plastikken skal holde pÄ fugten og viskestykket skal holde pÄ varmen.
- Bollerne bages i ca. 12 min. ved 200°c (Varmluft)
- Bollerne pensles med Êggestrygelse nÄr de kommer UD af ovnen.
- Min Êggestrygelse plejer at bestÄ af 1 del Êg og 1 del vand og lidt mÊlk.
- Alle bakterier fra Êgget bliver drÊbt nÄr man pensler bollerne lige sÄ snart de kommer ud af ovnen.
- God fornĂžjelse!
Her boller med havregryn, rigtig gode med hjemmelavet marmelade! |
Where is the best place to bet on sports in 2021?
SvarSletTop 5 ìŹì ì¶ì„ìë§ best sportsbooks for 2021 · Top ì ì ì¶ì„ìë§ 5 best sportsbooks for êł ì ì¶ì„ìë§ poker · 1xbet login Top 10 best êłëŁĄ ì¶ì„ìë§ casinos for sports betting · Best online gambling sites