Manitobabrød - 2. Stk.
520 g koldt vand, ca. 12 °C
560 g manitoba mel
20 g gær
20 g hvedesur
560 g manitoba mel
20 g gær
20 g hvedesur
14 g bageenzymer eller S500
---
16 g hørfrø
16 g solsikke
16 g knækket hvede
20 g salt
16 g hørfrø
16 g solsikke
16 g knækket hvede
20 g salt
- Bland alt, undtagen kerner og saltet.
- Ælt 1 min. langsomt.
- Sluk røremaskinen og lad dejen trække i 10 min.
- Ælt dejen hurtigt i 10 min.*
- Tilsæt kerner og salt.
- Ælt hurtigt i ca. 2-10min. til dejen slipper skålens sider.*
- Kom dejen i en olie smurt skål.
- Fold dejen fire sider ind over hindanden. Lig et stykke plastik over dejen.
- Gentag dette 15 Min. senere og ingen 15 min. Efter.
- Lad den stå lunt yderligt i 1 time dækket med plastik.
-
- Hæld dejen ud på et mel drysset bord.
- Vej dejen af på 600 g pr. brød.
- Slå brødet op, UDEN at slå for meget luft ud af den.*
- Vend dem i mel.
- Kom brødene på bagepapir.
- Lad dem hæve i 40 min. uden plastik (tørraskning).
- Giv brødene et snit på langs.
- Sæt dem ind ved 250°C på en varm sten.
- giv dem 0,5 dl damp.
- Skru ned på 220°C.
- Bag dem i ca 45 min. eller til de er godt sprøde.
Hvis dejen begynder at slippe siderne på røreskålen, bør man komme salt og kerner i dejen*
Æltetiden er kun vejledene, kan varier afhængig af melet kvalitet*
Kan også hæves i hævekurv.
En god manitobamel har +14 g protein pr. 100 g
Kommentarer
Send en kommentar