Græskarrugbrød - 2. stk.

Dag 1.
Iblødsætning:
530 g knækket rug
70 g byggryn
170 g hørfrø
235 g græskar
40 g salt
1050 g vand

Surdej: - Henstår i 18 timer i bageriet
95 g A38
95 g rugmel
10 g gær

Dag 2.
Rugbrødsdej
25 g sirup
50 g maltsirup
15 g kulør
400 g rugmel
200 g speltmel
300 g vand
30 g gær

  • Bland alt (Rugbrødsdej+Surdej+Iblødsætning)
  • Kør Rugbrødsdejen 10. min langsomt på røremaskine med spakel.
  • Vej Rugbrødene af på ca. 1700 g.
  • Pres Rugbrødene med en Rugbrødspresser*.
  • Drys med Sesam.
  • Lad Rugbrødene hæve under plastik i ½-1 time.
  • Varm ovnen op til 250°c (varmluft), sammen med en plade i bunden af ovnen.
  • Sæt rugbrødene ind, og smid 2 dl. kogende vand ind på underpladen.
  • Skru ned på 180°C (varmluft)
  • Bag rugbrødene 3 min. med pladen med vand.
  • Tag pladen med vand ud efter 3. min.
  • Bag yderligere 1 time og 12 min.
  • Når tiden er gået og rugbrødene tages ud, står de i 10. min. i formen før de vendes ud!
*Se hvordan man presser rugbrød i en tidligere opskrift: Sotkernerugbrød - Rugbrødspesser 
Står 10. min. før de vendes ud!






Kommentarer

Populære opslag