Gammeldaws franskbrød
360 g hvedemel
15 g olie
18 g gær (8 g gær, langtidshævet 18 timer)
150 g vand
50 g kærnemælk (kan erstattes af vand)
7 g salt
3 g sukker
- Bland alle ingredienserne i en røreskål.
- Ælt 6 min. langsomt og 6 min. hurtigt.
- Form franskbrødet til en kugle.
- Lad den hvile i 15. min.
- Slå franskbrødet op og læg den i en form.
- Lad den hvile 1-1½ time fugtigt og med et stykke plastik over sig og et viskestykke over plastikket.
- Varm ovnen op til 240°C (Varmluft).
- Sæt brødene ind, og smid 1 dl. vand ind i bunden af ovnen.
- Skru ovnen ned på 200°C (Varmluft) og bag i 30 min.
- Lige efter at brødene er kommet ud af ovnen, vendes de ud af formen og køles af.
Når du skriver, at man skal smide en dl vand ind i bunden... Stiller du det i en skål, eller hælder du det bare ud i bunden ?
SvarSlet